Masterclasses

Masterclasses

De ervaringsgerichte masterclasses van Studio Mattias bevorderen je deskundigheid als (loopbaan)coach, counselor of supervisor.

Je kunt ze volgen als verdieping na de opleidingen van Studio Mattias (masterclass), als opstap naar de opleidingen of als verkenning van een nieuw werkveld.

Alle masterclasses van Studio Mattias zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen.

Masterclass Creatieve LoopbaanCounseling

Deze masterclass is bestemd voor mensen die de Voortgezette Opleiding Creatieve LoopbaanCounseling gevolgd hebben en daadwerkelijk als Creatief LoopbaanCounselor/Coach aan de slag zijn gegaan of willen gaan.

Masterclass Kunstzinnige LevensCounseling

Deze masterclass is bestemd voor mensen die de Voortgezette Opleiding Kunstzinnige LevensCounseling gevolgd hebben en daadwerkelijk als Kunstzinnig LevensCounselor/Coach aan de slag zijn gegaan of willen gaan.

Creatieve LoopbaanBegeleiding

Door de creativiteit en de verbeelding aan te spreken, kunnen we bij andere, diepere lagen van onszelf komen dan we gewoonlijk aanspreken. Zo kunnen we ons openstellen voor onverwachte, onbekende mogelijkheden. Wat brengt het werken met beeldende middelen en visualisaties jou zelf? Welke inzichten krijg je over je eigen (levens)loopbaan?
Hoe kun je creativiteit inzetten in het werken met je cliënten met (levens)loopbaanvragen? Dit alles staat centraal in deze masterclass.

Werken met het Essentieprogramma

Het Essentieprogramma brengt je bij jezelf en je diepste verlangens én geeft handvatten hoe je de essentie van deze verlangens kunt verwezenlijken in het nú. Het Essentieprogramma stelt je in staat om je focus zo lang mogelijk ‘breed’ te houden. Op die manier kunnen verlangens op veel manieren en in vele vormen gerealiseerd worden.
Met deze masterclass kun je je eigen pad ontdekken of cliënten begeleiden met oefeningen, visualisaties, meditaties en zelfonderzoeksvragen uit het Essentieprogramma.

Beeldend Werken met Emoties

De toegevoegd waarde van werken met beeldend materiaal is dat we een emotie ervaren en er tegelijkertijd ook vanaf een afstandje naar kunnen kijken. Het gemaakte werk ligt, als het klaar is, immers voor ons. We kunnen het van alle kanten bekijken en er even vandaan lopen, er letterlijk even afstand van nemen.
Met deze masterclass kun je, met behulp van beeldend materiaal, stilstaan bij en ruimte geven aan emoties wanneer die in sessies met een cliënt aan de oppervlakte komen.

EssentieCoaching

Wanneer je toe bent aan een wezenlijke verdieping in mens en coach zijn, en de moed en de bereidheid hebt om echtheid, waarheid en essentie voorop te stellen in jezelf en in je werk, kom je als vanzelf ook dichter bij de essentie van je cliënt.
De masterclass EssentieCoaching is bestemd voor ervaren coaches en andere begeleiders en gespreksvoerders die meer vanuit hun essentie willen coachen.