STUDIO MATTIAS

'Alleen met het hart kun je goed zien'.

Uit: 'De Kleine Prins'
van Antoine de Saint-Exupery

De wereld dat zijn wij

Aangrijpend

Aangrijpend, de wereldgebeurtenissen. Aangrijpend de terrorist in onszelf. Aangrijpend de vluchteling in onszelf, de politicus, het onschuldige kind, de machteloze toeschouwer en de goedwillende hulpverlener. Zo maar een paar personen die we tijdens de workshop “de wereld dat zijn wij” tegenkomen. 

Het duister in ons en buiten ons

Op een creatieve manier maken we, contact met duistere en minder duistere personen in ons en buiten ons. 

Een klein steentje in een grote vijver

Het programma van deze dag ontstond in een mum van tijd. Eigenlijk ‘kwam het door’. Op deze manier mag ik, heb ik het gevoel, samen met mensen die deel willen nemen aan dit bijzondere dagprogramma, een heel klein steentje bijdragen. 

Een illusie? Wij ervoeren het niet zo. Een heel klein steentje in een heel grote vijver maakt geleidelijk aan steeds grotere kringen. We beginnen dichtbij huis, het enig mogelijke vertrekpunt. 

De ontwapende terrorist en het verbindende kind

Het programma heeft tijdens de ‘pilot’ aan een vaste groep coaches, zijn waarde al bewezen. Eén van de deelnemers maakte kennis met de ‘ontwapende terrorist’ en het ‘verbindende kind’. Een ander verwoordde het zo: “ik ben ik, ik ben zij … ik ken ze allebei”. 

Hetzelfde

Gezamenlijk zagen we tijdens de dag hoe de verschillende (sub)personen gingen samenwerken. Hoe ze na hun eerste vechten voor hun eigen belang, behoedzaam hun ogen open deden en keken naar de ander of één van de anderen. Onder hun eigenbelang bleek een wens, een verlangen te liggen en daar nog weer onder op een dieperliggend niveau, was er bij ieder een soortgelijke behoefte. Deep down wilden ze allemaal hetzelfde … 

Ritueel

In een ritueel ter afsluiting van de dag, ervaren we hoe wij zelf een heel klein steentje kunnen bijdragen. En hoe we met behulp van deze creatieve manier van werken met het thema van ‘de wereld dat zijn wij’ weer verder kunnen met ons werk met cliënten.

Bestemd voor

De workshop is bestemd voor coaches en counselors die ‘de wereld in zichzelf en buiten zichzelf’ willen onderzoeken. Om daarmee vervolgens met hun cliënten op een dieper niveau te kunnen kijken naar ‘het dewerelddatzijnwij-thema’. 

Toepasbaarheid

Het programma van deze dag is direct toepasbaar op de ‘kleinere’ wereld. Denkend aan de organisatie waarin de cliënt werkt en het familie- en vriendensysteem waarin men leeft en geleefd heeft. 

Net zoals het ook direct toepasbaar is in teambuildingssessies. 

DE WERELD DAT ZIJN WIJ

Start voorjaar 2017
Duur 1 dag
Tijden 10.00 - 16.30 uur
Locatie Lesruimte Secretarislaan 12A, 3971CM Driebergen
Begeleiding Alien Verhoef
Kosten

Werkgever betaalt: € 450,-
Overigen betalen  € 350,-

Aanmelden JA IK HEB INTERESSE

Terug naar Workshops | Home