STUDIO MATTIAS

'Alleen met het hart kun je goed zien'.

Uit: 'De Kleine Prins'
van Antoine de Saint-Exupery

Klanten over Alien

Reacties op interviewvragen herfst 2013 

Hoe heb je de werkwijze en begeleiding door Alien ervaren?

Alien heb ik meegemaakt als een inspirerende docent en trainer. De lesdagen die zij heeft verzorgd waren leerzaam. Vanuit de voortgezette opleiding creatieve loopbaan counseling heb ik veel technieken meegekregen om anderen te begeleiden. En ik heb Alien tijdens de opleiding ervaren als een uitstekende coach. Zij is in staat om de wereld onder de woorden van anderen te horen en haar begeleiding is liefdevol en ontspannen.

Jasper Erkens, Coach
www.jaspererkens.nl 
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling


Als prettig. Ik bewonder haar openheid in de begeleiding, de manier waarop ze alle (ik hoop natuurlijk niet alle) signalen die ze in zichzelf waarneemt met me deelt en daarin zichzelf meeneemt in de begeleiding. Door haar begeleiding kan ik mezelf als mens meer waarderen en sta ik meer open voor alle signalen en tekenen die mij omringen en op mijn pad komen. Ik kan ze beter herkennen en plaatsen, neem ze serieus. Dit komt vooral omdat Alien dat bij zichzelf ook zo doet. Daarbij is ze ook een vakvrouw door heldere informatie die ze me af en toe geeft waardoor de wereld weer in een eenvoudig schema voor me samen te vatten is, wat voor mij weer handig is als ik teveel informatie bij me draag.

Loet Delen, Kunstzinnig Therapeut
www.kunstzinnigetherapiebilthoven.nl 
Kunstzinnige levens Counseling


Heel mooi! Rustig, volop in vertrouwen in wat je zelf als mens in je hebt, volledige acceptatie van hoe je bent, mooie spirituele kanten die zij belicht heeft. Alien weet alle subpersonen die je hebt, die maken dat je negatief over jezelf of een ander denkt, zo te benaderen of een situatie te herkaderen dat je een metamorfose krijgt in je manier van denken naar jezelf en anderen. Zoveel liefde! De opleiding Kunstzinnige Counseling is een enorme meerwaarde voor je eigen ontwikkeling en voor het gaanbegeleiden van clienten. 

Yvonne Scherjon, Kunstzinnig Counselor
www.verbeeld-jezelf.nl
V.O. Kunstzinnige Counseling


Invoelend, sensitief, professioneel, warmhartig, leerzaam, nodigt uit om er zelf mee aan het werk te gaan, pracht mens...

Anneke Derksen, Loopbaancoach
www.derksenloopbaancoaching.nl
Creatieve Loopbaan Begeleiding, Essentiecoaching en Masterclasses Creatieve Supervisie


Alien is heel liefdevol, transparant, ontspannen aanwezig. Ik bewonder haar liefdevolle aanwezigheid, rustige en aandachtige houding naar ons toe, steunend, accepterend, waarderend!

Ik leerde in mijzelf de ruimte te voelen mijzelf te accepteren zoals ik ben, mét schaduwkanten. Gevoeld dat ik mag zijn wie ik ben en zacht mag zijn voor mezelf. Ik pluk hier jaren later nog dagelijks de vruchten van. Dit heeft diep doorgewerkt.

Sandra Blauw, Creatief Loopbaancoach
www.zonnig-hart.nl 
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling 
 


Als heel positief, warm, oprecht, betrokken, leerzaam, helend. Als een voorbeeld waar ik van kan leren als coach.

Annemieke Rozemond, Senior Practionar Coach, Meditatie Lerares en Zangeres
www.rozemondcoaching.nl 
Individuele Supervisie en Essentiecoaching
 


Prachtige en heerlijke lesdagen doordat er een mooie balans was tussen zelf creatief/kunstzinnig bezig zijn en het leren counselen. De sfeer die Alien tijdens de lesdagen weet te creëren. Het leren counselen werd als het ware spelender-wijs opgebouwd, zodat je nooit het gevoel had een prestatie te moeten leveren. Haar Feedback was altijd liefdevol en constructief.

Bij Alien heb ik altijd het gevoel gehad dat het helemaal ok is waar (in het proces) en hoe ik ben. Door haar oprechte en liefdevolle begeleiding voel ik dat alles wat er is, alles wat zich aandient goed is. Volledige acceptatie en zonder oordelen. Hierdoor kon en durfde ik mezelf volledig open te stellen en te laten zien (in woord en/of beeld) wat op dat moment in mij leefde.

Renee Veelers, Creatief Loopbaan Counselor en Kunstzinnig Counselor
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling en V.O. Kunstzinnige Counseling

 

Wat is voor jou het belangrijkste wat je uit de opleiding(en) of begeleiding hebt gehaald?

Dat er vele antwoorden in het onbewuste liggen en hoe je daar middels creatieve counseling verbinding mee maakt. Ik heb inspiratie gevonden en vind inspiratie op de meest diepe laag in mijzelf. Daardoor kan ik anderen ook helpen dit in henzelf aan te boren. Doordat je steeds zelf vanuit de persoonlijke ervaring bij Alien leert, kom ik dichter bij mezelf en opent mijn hart zich meer en meer. Dit samengaan van persoonlijke en professionele ontwikkeling verrijkt mij als mens en begeleider. Ik heb nog meer leren kijken en luisteren naar mezelf én de ander op de laag van de ziel, een diep weten dat ik kan horen als ik stil luister naar binnen. Door Alien zo te hebben zien 'spelen' met oefeningen, heb ik ook contact kunnen maken met mijn improvisatietalent en intuïtie. Laatst heb ik ervaren bij Alien wat 'zich laten ontvouwen' echt betekent en hoe dit zich verhoudt tot doelgericht dingen doen. Ik ben heel blij Alien te kennen. Ik vind haar een authentieke, prachtige en hartelijke vrouw, een wijze en deskundige vrouw pur sang, met een zachte en rotsvaste kracht, die haar kwetsbaarheid draagt en durft te tonen en daarmee mensen inspireert in leven en werk. Lieve Alien, Veel succes en geluk verder met Studio Mattias.

Jenny Laurman, Psychosociaal Counselor
www.jennykrijgsman.nl
Creatieve Loopbaan Begeleiding, Werken met het Essentieproramma en Masterclasses Creatieve Supervisie


Kort samengevat: meer aandacht en liefde voor mijn hele zelf. Een geweldige ontdekkingstocht, waarbij ik nieuwe delen in mijzelf heb leren kennen en delen in mezelf met meer zachtheid en liefde ben gaan benaderen. Ervaringsgericht, in combinatie met heldere uitleg van direct toepasbare theorie, de kracht van geleide visualisaties en aandachtsgerichte ontspanningsoefeningen, gericht op essenties! Dit alles heeft op mij diepe indruk gemaakt. Beelden die ik visualiseerde en gevoelens die dit opriep kan ik nog steeds met gemak oproepen en blijven richtinggevend en ondersteunend in het creëren van mijn levenswerk.
Je krijgt een hele brede basis van oefeningen, theorie, eigen therapeutisch process en liefde naar jezelf en anderen mee.

Sandra Blauw, Creatief Loopbaancoach
www.zonnig-hart.nl 
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling 


Dat ik de meest heftige en lastige emoties in mezelf onder ogen kan zien en dat ik daarbij kan zijn (en er niet aan onderdoor ga ofzo).

Annemieke Rozemond, Senior Practionar Coach, Meditatie Lerares en Zangeres
www.rozemondcoaching.nl 
individuele supervisie en Essentiecoaching


Me-Zelf ontdekken en accepteren. Ik heb meer grip gekregen op mijzelf en mijn leven.

En ik heb een prachtige methode geleerd, de Kunstzinnige Counseling waar ik anderen graag mee wil helpen zichzelf te ont-dekken.

Renee Veelers, Creatief Loopbaan Counselor en Kunstzinnig Counselor
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling en V.O. Kunstzinnige Counseling

Ik beveel Studio Mattias van harte aan want:

je leert hier zoveel over hoe jezelf in elkaar zit, hoe je je leven wilt en kunt vormgeven en ook leer je in vrijheid en liefde voor jezelf en de ander een prachtige methodiek om mensen te begeleiden. Ik heb het ervaren als een verrijking van mijn leven!!!

Ik heb enorm genoten en veel geleerd van 20 lesdagen en zou het iedereen aanraden en gunnen om dit ook te ervaren. Of je het nu wilt doen voor jezelf of voor je beroep het is een waardevolle ervaring voor beide.

Renee Veelers, Creatief Loopbaan Counselor en Kunstzinnig Counselor
V.O. Creatieve Loopbaan Counseling en V.O. Kunstzinnige Counseling


Je kan je bij Studio Mattias ontwikkelen en werken aan bewustwording in een prettige en aangename sfeer.
Ik heb veel bewondering voor wat Alien in al die jaren heeft gedaan. In voor en tegenspoed. En hoe ze mensen in hun ontwikkeling kan laten groeien ieder op zijn of haar manier.

Marjan van den Berg
Individuele Coaching, Werken met het essentieprogramma, Creatieve Loopbaanplanning


Alien is authentiek, ervaren en je wordt door haar helemaal gezien en geaccepteerd. Ze is zeer opmerkzaam voor wat er zich in je afspeelt en zorgvuldig in het naar boven halen van wat van waarde is. Ze helpt je ongelooflijk goed woorden te geven aan innerlijke roerselen wat heel helend is.
Alien is een wijze, liefdevolle coach die niets te gek is. Ik heb haar ervaren als  heel positief, warm, oprecht, betrokken, leerzaam, helend. Als een voorbeeld waar ik van kan leren als coach.

Annemieke Rozemond, Senior Practionar Coach, Meditatie Lerares en Zangeres
www.rozemondcoaching.nl 
individuele supervisie en Essentiecoaching